ERASMUS +


ERASMUS +

Qu猫 茅s Erasmus+?

脡s el programa de la Uni贸 Europea en els 脿mbits de l’educaci贸, la formaci贸, la joventut i l’esport per al per铆ode 2014-2020. Aquest est脿 dissenyat per recolzar als pa茂sos participants a la utilitzaci贸 del talent hum脿 i el capital social europeu. Tamb茅 pret茅n millorar les oportunitats de cooperaci贸 i mobilitat amb els pa茂sos associats, en especial a l’esfera de l’educaci贸 superior i la joventut.

L’Erasmus+ 茅s el resultat d’integrar els seg眉ents programes europeus del per铆ode anterior: el programa d’Aprenentatge Permanent, el programa La Joventut en Acci贸, el programa Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink i el programes de cooperaci贸 amb pa茂sos industrialitzats en mat猫ria d’educaci贸 superior.
Objectius espec铆fics del programa:

  • Contribuir a la consecuci贸 dels objectius de l’Europa 2020, incl貌s l’objectiu principal d’Educaci贸;
  • Tamb茅 als objectius del Marc estrat猫gic per a la cooperaci贸 europea en l’脿mbit de l’educaci贸 i la formaci贸 (ET2020);
  • Desenvolupament sostenible dels pa茂sos associats en l’脿mbit de l’educaci贸 superior;
  • Contribuir als objectius globals del Marc renovat per a la cooperaci贸 europea en l’脿mbit de joventut (2010-2018);
  • Contribuir als objectius de desenvolupament de la dimensi贸 europea en l’esport;
  • Promoci贸 dels valors europeus.

脌rees tem脿tiques

Ensenyament, formaci贸, mobilitat, intercanvis, idiomes, cooperaci贸 i innovaci贸 en pol铆tiques educatives, formatives, de joventut i d’esport

Qu猫 finan莽a?

Els objectius del programa ERASMUS+ s’assoleixen amb el finan莽ament de diverses accions, com ara:

  • Acci贸 clau 1: Mobilitat de les persones per motius d鈥檃prenentatge
  • Acci贸 clau 2: Cooperaci贸 per a la innovaci贸 i intercanvi de bones pr脿ctiques
  • Acci贸 clau 3: Suport a la reforma de les pol铆tiques
  • Accions Jean Monnet
  • Accions en l’脿mbit de l’esport: Col路laboraci贸 entre associacions , esdeveniments esportius sense 脿nim de lucre…

Enlla莽 a les convocat貌ries Erasmus+ EAC/A02/2019 (DOUE C373/12, 05.11.2019)

D’altra banda, el programa Erasmus+ Youth in Action ofereix cursos de formaci贸 de forma continuada. Descobreix-los en aquest enlla莽.

Carta ECHE

english version 聽 English Versi贸 en catal脿 聽 Catal脿 Versi贸 en franc猫s Franc猫s
Erasmus Charter for Higher Education Carta ECHE Charte ECHE
Professional Studies Formaci贸 Professional
General Organisation Organitzaci贸 general
Fundamental Principles Principis fonamentals
Mobility (Before, during and after) Mobilitat (Abans, durant i despr茅s)
ERASMUS Policy Stament (Overall Strategy) Pol铆tica ERASMUS (Estrat猫gia Personal)
Partner Photos Fotos
Link Enlla莽 soci

Tr脿mits

Per sol路licitar o reclamar la participaci贸 en el programa Erasmus, tant alumnat com professorat trobareu els impresos a l’apartat Atenci贸 Administrativa – Formularis per tr脿mits

Podeu consultar tamb茅 La baremaci贸 de m猫rits pel professorat en aquest enlla莽.


Selecci贸 de participants

SELECCI脫 DE PARTICIPANTS ERASMUS

 

e-TWINNING

Qu猫 茅s e-Twinning?

El projecte eTwinning 茅s una iniciativa que fomenta l’establiment d’agermanaments escolars i el desenvolupament de projectes de col路laboraci贸 a trav茅s d’Internet entre dos centres o m茅s de pa茂sos europeus diferents sobre qualsevol tema acordat pels participants. Va comen莽ar l’any 2005 com una part fonamental del programa elearning i des de 2007 est脿 integrat en el Programa d’Aprenentatge Permanent com a mesura d’acompanyament de Comenius. Com a tal, 茅s una acci贸 descentralitzada i, per tant, no necess脿riament coordinada per les Ag猫ncies Nacionals del Programa d’Aprenentatge Permanent. El seu paper dins d’aquesta acci贸 s’analitzar脿 en un altre apartat d’aquesta unitat. eTwinning est脿 organitzat a escala europea pel Servei Central de Suport (SCA), amb seu a Brussel路les (www.etwinning.net) i en l鈥櫭爉bit nacional est脿 coordinat pels respectius serveis nacionals de suport. A Espanya, el Servei Nacional de Suport (SNA) est脿 integrat en l’Institut Nacional de Tecnologies Educatives i de Formaci贸 del Professorat del Ministeri d’Educaci贸, Cultura i Esport en coordinaci贸 amb totes les comunitats aut貌nomes (www.etwinning.es). Des que va n脿ixer, eTwinning ha experimentat un creixement constant. En aquests set anys, eTwinning ha reunit m茅s de 175000 membres a tot Europa, involucrats en 2550 projectes actius. A Espanya hi ha m茅s de 7100 centres escolars registrats i 13900 professors. El nombre de projectes actius 茅s de 7200. I aquestes xifres augmenten cont铆nuament. Per a veure el nombre de participants actual, pots acudir a les p脿gines web del Servei Central, http://www.etwinning.net .

eTwinning va dirigit a tots els nivells educatius anteriors a la universitat. Totes les 脿rees, mat猫ries i fam铆lies professionals d鈥檈ducaci贸 infantil, prim脿ria i secund脿ria tenen cabuda en eTwinning.
Els idiomes de treball s贸n els que els socis vulguin utilitzar. Naturalment, l鈥檈spanyol, l鈥櫭簊 del qual creix dia rere dia a Europa i aix铆 es reflecteix en els projectes eTwinning.

El nombre de pa茂sos participants tamb茅 s鈥檋a vist incrementat fins a 33. L鈥櫭簂tim pa铆s a sumar-se al programa ha sigut Rep煤blica de Maced貌nia, l鈥檃ny 2012. La llista completa 茅s aquesta:

Alemanya 脌ustria Bulg脿ria
B猫lgica Xipre Cro脿cia
Dinamarca Eslov脿quia Eslov猫nia
Espanya Est貌nia Finl脿ndia
Fran莽a Gr猫cia Hongria
Irlanda Isl脿ndia It脿lia
Let貌nia Litu脿nia Luxemburg
Malta Noruega Pa茂sos Baixos
Pol貌nia Portugal Regne Unit
Rep煤blica Txeca Rep煤blica de Maced貌nia Romania
Su茂ssa Su猫cia Turquia