Punt d’informaci贸 Juvenil


El Punt d’Informaci贸 Juvenil (PIJ) 茅s un espai d’atenci贸 presencial estable a l’institut que posa a l’abast del jovent recursos informatius d’inter猫s (estudis, treball,聽participaci贸, habitatge, cultura, salut, lleure, turisme, etc.) i accions i estrat猫gies que promouen experi猫ncies de participaci贸 tant en el propi centre com en el entorn m茅s proper, el barri i el municipi.

L’atenci贸 presencial es concreta en un dia a la setmana durant l’hora del pati, tot i que les intervencions normalment s贸n moltes m茅s (formaci贸 i coordinaci贸 de delegats, organitzaci贸 de campanyes informatives, activitats de dinamitzaci贸, etc.).

En aquest centre, el Punt d’Informaci贸 juvenil 茅s dinamitzat per la T猫cnica de joventut de l’Ajuntament de Sant Vicen莽 de Castellet, els dimecres a l’hora del pati en el vest铆bul de l’institut.

Els punts d’informaci贸 juvenil formen part del Programa d’Informaci贸 i Dinamitzaci贸 als Centres d’Educaci贸 Secund脿ria (PIDCES). Aquest programa 茅s una iniciativa de l’Oficina del Pla Jove de la Ger猫ncia d’Igualtat i Ciutadania de l’脌rea d’Atenci贸 a les Persones de la Diputaci贸 de Barcelona oberta a tots els municipis de la prov铆ncia de Barcelona que desenvolupen actuacions als instituts per tal de promoure la informaci贸, la dinamitzaci贸 i la participaci贸 dels joves estudiants.

A trav茅s del Punt d’informaci贸 juvenil es vehicula el Projecte Corresponsals, que tamb茅 forma part del programa PIDCES. Setmanalment la dinamitzadora del PIDCES prepara una informaci贸 adient per a l鈥檃lumnat corresponsal, que es responsabilitza de passar-la a buscar pel Punt d’informaci贸, traspassar-la a la resta de companys de l鈥檃ula a l鈥檋ora de tutoria i penjar-la a la cartellera. Aquests alumnes corresponsals acostumen a ser els delegats i sotsdelegats de cada curs.

La T猫cnica de joventut de l’Ajuntament聽amb col路laboraci贸 amb l鈥檈ntitat El CAE realitzen tallers socioeducatius a les tutories de cada curs. Aquests tallers es seleccionen del Cat脿leg d鈥檃ctivitats del CAE al finalitzar el curs anterior i s鈥檃costumen a programar de cara al segon trimestre de curs. Aquesta tasca es fa conjuntament amb el Coordinador del centre.